Loading...
Wie zijn wij 2019-07-14T13:34:22+00:00

Wie zijn wij?

Ons verhaal

Groeien in aantal en groeien in kwaliteit. Dat was de visie waarmee Rachel van Meeuwen in 2004 begon met een kerkband die uiteindelijk de naam Break Free Worship kreeg. De band startte in eerste instantie met alleen gitaristen en zangeressen.  Rachel legde de lat steeds een beetje hoger, waardoor de band zich ontwikkelde. Binnen de band ontstond een verlangen naar meer diepgang en aanbidding. De muzikanten deden ieder investeringen in hun talent en in apparatuur. Ook breidde de band zich uit met eigen geluidsmensen, multimedia en een eigen manager.

In juni 2017 won Break Free Worship de titel “De beste kerkband van Nederland”, georganiseerd door de EO. De droom om Nederland te bereiken met een nieuw geluid van aanbidding werd hiermee realiteit, want steeds meer uitnodigingen volgden en deuren openden zich.

Sinds januari 2018 is Break Free Worship een samenwerking aangegaan met Bonfire, gevestigd in Dordrecht. Bonfire is vanaf dat moment de thuisbasis geworden van de band. Break Free Worship speelt zo’n acht keer paar jaar op de Bonfirenight, die gehouden wordt op de laatste zondagavond van de maand.

Inmiddels heeft Break Free Worship twee singles uitgebracht, ‘Handen naar de hemel’ en onze zelfgeschreven song ‘Als ik mij uitstrek’. Zie hiervoor het kopje ‘video’s’ of luister naar ons via Spotify.

Verder leidt de band aanbidding op events, conferenties en bij kerkdiensten op aanvraag.
Break Free Worship uit zijn veelzijdigheid in bijdragen aan verschillende soorten events, waar men door de Heilige Geest wordt toegerust en zich stort op pure aanbidding. Zo speelde de band in samenwerking met andere bekende christelijke bands en sprekers in januari 2019 bij de Worship Marathon en in april 2019 bij de internationale conferentie Europe Arise in de jaarbeurs Utrecht. 

Begin 2020 verwacht Break Free Worship een gloednieuw album, waarvan de naam nog een verrassing is, uit te brengen. Kenmerkend hierin zullen de eigen ‘sound’, de sferische stijl en de Nederlandse teksten zijn.

 

Meer info over boekingen

Ontmoet het team

Rachel van Meeuwen

Leadvocalist/Bandleider

Bert-Jan Verburg

Gitarist/Muzikaal Leider

Pieter Klokkenburg

Toetsenist/Arrangeur

Ron Zwijnenburg

Drummer

Rob de Vos

Gitarist

Wim Hofman

Bassist

Wendy Molengraaf

Vocalist/Social Media

Charlotte Jordaan

Vocalist

Job Smit

Manager

Nick Verbeek

Geluidstechnicus

Onze missie & visie